Вироби з металу та обладнання харчової промисловості

1.Тістомісильні машини безперервної дії типу Х-12, Х-26

Виготовляються згідно Технічного завдання Замовника. Можуть вироблятися з різних металів, розміри місильного корита під замовлення, одно- або двохвальні, привід різних комплектацій та виробників. Також можлива комплектація дозаторами борошна з шахтами накопичення, датчиками рівня, перехідними шахтами для відбору контрольних доз. Електрощит керування

2. Корита для бродіння тіста, опари

Виготовляються згідно Технічного завдання Замовника

Можливий конструктив та комплектація:

Виготовляються в основному з нержавіючої сталі 306, різних обємів, з одним або двома перами для просування тіста, огородження та датчики безпеки для запобігання попадання людини в зону обертання пера, шибер регулювання витоку тіста (опари).

Додатове обладнання: транспортери подачі тіста (опари),  шнеки перекачки тіста (опари) з трубопроводами

3.Транспортери для тіста, опари

Застосовуються для передачі тіста (опари) від тістомісильної машини до бродільного корита та в інших випадках. Можливий конструктив та комплектація: складаються з одного або двох транспортерів, різної довжини та ширини, регулюючі фторопластові ножі для зняття тіста (опари) з транспортерної стрічки. Виготовляються згідно Технічного завдання Замовника

4.Просіювач борошна А6-ПМТ

1. Призначення.

Борошнопросіювач призначений для контрольного просіювання борошна та очищення його від металевих домішок, інших сторонніх частинок. Борошнопросіювач може експлуатуватись на кондитерських і хлібопекарних підприємствах в складах безтарного зберігання борошна і борошнопросіювальних лініях.

2  Принцип роботи

Борошно пневмотранспортом подається в приймальний патрубок борошнопросіювача, звідки стиснене повітря виштовхує його в рухомий циліндр сита. За рахунок обертання сита і потоку стисненого повітря борошно інтенсивно просіюється і направляється на поверхню магнітних уловлювачів, на яких затримуються феродомішки. Очищене борошно без допоміжних пристроїв та додаткового живильника направляється до виробничого бункера.

Технічна характеристика:

Продуктивність, т/год.                                6

Площа поверхні сита, м2                                         0,8

Частота обертання сита, об/хв                мах 30-40

Сито                                                          № 3.0 мм. Гост 3924-74

Діаметр барабана сита, мм                      400

Потужність двигуна, кВт                            1.1

Габаритні розміри, мм:

ширина                             500

довжина                          1350

висота                            1850

Робочий тиск, атм                                                    1

Макс. допустимий тиск, атм                              до 3

Вага, кг                                                                   225

5.Лінія переробки черствої хлібобулочної продукції ЛП-2С

ЛП-2С призначена для подрібнення черствої хлібобулочної продукції.

Застосування виробу дає можливість механічним методом подрібнювати черству хлібобулочну продукцію для подальшого використання її в хлібопекарській чи іншій галузі. Обладнання може використовуватись в різних технологічних процесах: 1)в приведеній нище повній комплектації- для переробки черствої хлібобулочної продукції в сухарі паніровочні; 2) дробілка першой ступені може подрібнювати невисушену черству або браковану хлібобулочну продукцію та інші харчові відходи.з метою використання їх як добавку в різних технологічних процесах, наприклад приготування мочки; 3) дробілка другої ступені, молоткова пневматична може також використовуватись для подріблення різного зерна

Додатове обладнання: дозатори, ваги,циклони, труби, фільтра

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2  Принцип роботи виробу такий: увімкнувши електродвигуни першої та другої ступені починаємо завантажувати черстві хлібобулочні вироби в приймальну воронку першої спепені (завантаження відбувається в ручну обслуговуючим персоналом по 1 шт.). Проходячи першу ступінь черствяк подрібнюється до шматків розміром 20-40 мм, та за допомогою вентилятора другої ступені, втягується через з’єднувальну трубу на молотковий подрібнювач другої ступені. За допомогою молотків, шматки розміром 20-40 мм подрібнюються на дрібну фракцію крихтоподібної форми і пройшовши через сито, вентилятором подаеться на циклон. Повітряно-крихтова суміш, проходячи через циклон, розподілюється слідуючим чином: крихтоподібна фракція, опускаються в нижню частину циклона і через перекидний клапан завантажуються в мішки, а повітря з пилеподіпною фракцією,через верхню частину циклона, переходить у блок фільтрів з якого зозпреділюється на три фільтри та фільтрується.

 6.Установка для приготування мочки

 Установка складається з трьох одиниць обладнання:

  • ємність з нержавіючої сталі з водяною сорочкою та мішалкою, нижня лопасть мішалки виконує функцію протирання, можливо ізолювання ємності;
  • дробарка для подрібнення черствоїта іншої некондиційної хлібобулочної продукції;
  • насос для перекачки мочки, відцентровий, з нержавіючої сталі

Можливий конструктив та комплектація: обладнання проектується відповідно заявленій продуктивності, електрощит керування з заявленим рівнем автоматизації процесу та пристроями безпеки.

 

7.Пристрій для автоматичного поливу тістових заготовок та готової хлібобулочної продукції ОП-2, ОП-3.

Зволожувач призначений для зволоження тістових заготовок та готових хлібобулочних виробів.

Виріб встановлюється  на виході або на вході  печі.

Застосування виробу дає можливість значно покращити зовнішній вигляд готової продукції, подовжити термін реалізації та заощадити борошно.

У виріб входять наступні частини: рама,  натяжна зірочка,  приводна зірочка; вісь,  каретка,  мотор-редуктор,  уловлювачі води, форсунки, шланг подачі води, підтримувач шланга, фільтр, ел. магнітний клапан.

Принцип роботи вироба такий: увімкнувши електродвигун мотор-рудуктору та електро-магнічтний клапан подачі води, каретка з двома форсунками починає рухатись зрошуючи ряди заготовок або готової продукції туманободібними струями води. В крайніх точках встановлені уловлювачі зайвої вологи які запобігають заливанню сітки поду печі

Можливий конструктив та комплектація: довжина -відповідно до ширини поду печі, комплект поставки входить самопромивний фільтр тонкої очистки води який заподігає забрудненню форсунок, спіральний шланг для подачі води на форсунки, штанга для підтримки шланга, електромагніитний клапан, та стійки для закріплення пристрою на печі, фотодатчики для вмикання-вимикання приводу по наявності прдукції в робочій зоні

8.Тестомес Л4-ХТВ (140л)

Тестомесильная машина Л4-ХТВ предназначена для замеса дрожжевого теста на предприятиях хлебопекарной промышленности. Дежа А2-ХТД на 140 л. Возможна комплектация дежами из черного металла и из нержавеющей стали. Тестомес имеет автоматический подъем траверсы со спиральным месильным органом, все детали контактирующие с тестом выполнены из нержавеющей стали. Высокое качество замеса обеспечивается за счет вращения месильного органа вокруг оси, которая в свою очередь перемещается по кругу. Тестомес предназначен для порционного замеса полуфабрикатов и теста из пшеничной и ржаной муки влажностью не менее 33% в не вращающихся подкатных дежах А2-ХТД вместимостью 140 л. Выгрузка из дежи происходит в ручную или при помощи дежеопрокидывателя.

 

 

Технические характеристики
Производительность, кг/час 400-500
Объем дежи, л 140
Уровень влажности теста, % 33-54
Минимальная порция замешиваемого теста, кг 10
Загрузка дежи мукой, кг, не более
при влажности теста: 45-54% 50
Количество скоростей рабочего органа 1
Установленная мощность привода месильного органа, кВт 1,5
Установленная мощность привода поворота траверсы, кВт 0,37
Габаритные размеры, мм 1245х850х1100
Масса, кг 375

 9.Тестомес для крутого теста М2М-50, 50 л

Машина тестомесильная применяется на предприятиях хлебопекарной и кондитерской промышленности. Предназначена для порционного замеса теста (дрожжевого и недрожжевого) крутого, бараночного, для пельменей, кондитерских масс, колбасного фарша и т. д… Смешивание полуфабрикатов производится в камере вместимостью 50 литров. Выгрузка продукта после смешивания производится при помощи электродвигателя, при этом камера поворачивается на угол до 105 град. и содержимое камеры перегружается в подготовленную емкость. Месильные лопасти специального профиля, располагаются паралельно в горизонтальной плоскости, вращаются в противоположном направлении с разной частотой вращения. Движение смешиваемой массы происходит от стенок бункера к центру навстречу друг другу.

Производительность, кг/ч 160
Вместимость камеры смешения, м3 0,04+-0,005
 Мощность электродвигателей, кВт
устройства перемешивания 2,2
устройства опрокидывания 0,25
Частота вращения лопастей, об/мин передней/задней 45/22
Угол поворота камеры для выгрузки, град 105
Габаритные размеры, не более, мм 950х830х1120
Масса, не более, кг 260

 10.Тестоделитель А2-ХТН

предназначен для деления пшеничного и ржано-пшеничного теста на заготовки одинаковой массы на предприятиях хлебопекарной промышленности при производстве хлеба и хлебобулочных изделий. Способ нагнетания ―  лопастной.

 Технические характеристики:

  1. Производительность -20-60 шт/мин.
  2. Масса заготовок – 0,22-1,2 кг.
  3. Точность деления – 2%.
  4. Мощность – 3,0 кВт.
  5. Габаритные размеры, с конвейером – 270/90/160 см
  6. Масса – 670 кг
  7. По согласованию с Заказчиком, возможна комплектация машины новыми делительной головкой А2-ХТН, козырьком А2-ХТН, тестовой камерой А2-ХТН и другими запчастями.Стоимость  90 000 грн

 11.Тестоокруглитель Т1-ХТН

 

Предназначен для округления тестовых заготовок при производстве подового хлеба или хлебобулочных изделий из пшеничной сортовой муки

Технические характеристики:
Производительность техническая, шт/мин 20-63
Масса округляемой заготовки, кг 0,22-1,2
Установленная мощность, кВт 1,1

Стоимость 18000 грн

12. Машина для формования рогаликов А2-ХПО/7

На ленточный конвейер поступают округленные тестовые заготовки , которые захватываются одним валком и направляются в зазор между двумя другими валками, где раскатываются в блин определенной толщины. Раскатанные блины поступают в зазор между лентами формующих конвейеров, имеющими встречное движение, и сворачиваются в рулон. Сформованные таким образом заготовки рогаликов направляются створкой механизма изменения движения потока на один из приемных столов (в зависимости от условий работы машины), откуда вручную укладываются на противни.

Для наладки, регулирования, ремонта и обслуживания машины специального инструмента не требуется, кроме ключа для открывания двери электрошкафа.

Машина может эксплуатироваться в производственных помещениях тестоприготовительного отделения без искусственного регулирования климатических условий.

Производительность техническая, шт/ч. (шт/мин.) (максимальная) при массе тестовых заготовок 0,055…0,27 3600 (60)
Производительность техническая, шт/ч. (шт/мин.) (максимальная) при массе тестовых заготовок 0,27…0,45 1800 (30)
Пределы масс тестовых заготовок, кг 0,055…0,45
Установленная мощность, кВт 0,75
Габаритные размеры, мм., не более 1275 х 976 х 1172
Масса кг, не более 200

 

Стан: відновлена після довгого зберігання

Вартість: 52 000 грн.

13. Хлеборезка ХБР-32

 Хлеборезка является машиной полуавтоматического принципа действия и предназначена для нарезки на куски заданной толщины ржаного, пшеничного хлеба и других хлебобулочных изделий.

ТЕХНИЧЕСКАЯ ХАРАКТЕРИСТИКА:

Производительность, бух/час 300-500

2. Высота хлеба, мм 170

3. Длина хлеба, мм 420

4. Количество ножей, шт 32

5. Толщина нарезки, мм 12

6. Установленная мощность, кВт 0,55

7. Напряжение сети, В 380/220

8. Габаритные размеры, мм:

– длина 850

– ширина 670

– высота 1050

9. Вес, кг 160

Стоимость  27 000 грн

14.Тестоделитель ручной И8 ХРД

предназначен для деления вручную на заготовки равной массы предварительно взвешенных порций теста из пшеничной муки высшего и первого сорта при производстве булочных изделий.

Деление теста происходит следующим образом. Заранее взвешенный кусок теста укладывается в чашу, где он при опускании рычага разравнивается прессовой крышкой и разрезается ножевой розеткой на 32 равных по объему и массе куска. Прессовая крышка и ножевая розетка приводятся в движение вручную при помощи рычага. Затем поднимают рычаг, выводя розетку и прессовую крышку из чаши, вынимают чашу и выкладывают куски теста.

  1. Производительность, шт/мин — 32
  2. Число заготовок за одно деление, шт — 32
  3. Масса тестовых заготовок, кг — 0,05…0,12
  4. Габаритные размеры, мм:
    длина — 500
    • ширина — 600
    • высота — 700
  5. Масса, кг — 77

Вартість  15 000 грн